Yle tv1 aamu tv homoseksuaaliseen gay seksi

yle tv1 aamu tv homoseksuaaliseen gay seksi

Silti muutkin huomasivat Riston olevan erilainen, koulussa häntä nimiteltiin tyttöpojaksi. Tukholmassa kohtasin muita homoseksuaaleja ensimmäistä kertaa. Menin sinne heteroystävieni kanssa. Olin niin nuori, etten päässyt esimerkiksi mihinkään ravintolaan sisälle, mutta minulle riitti, kun sain katsella muita kaltaisiani. Homoseksuaalisuus sen sijaan oli vielä tuolloin rikos. Ajattelin siis olevani täysin sairas. Sitten joskus myöhemmin luin kirjoista, että tämä voikin olla normaalia, se oli tavallaan suuri järkytys.

Homoseksuaalisuus poistui Suomessa rikosluettelosta vuonna ja vasta vuonna se lähti tautiluokituksesta. Homoseksuaalisuus oli poistettu Ruotsissa rikoslaista jo luvulla, mutta vaikka sen myötä kaikista ei homoja ollutkaan tullut, toiminta oli avoimempaa.

Ajattelin, että täällä saa olla ihan sitä mitä on. Se oli valtava tunne, Risto muistelee. Tukholmassa vierailun jälkeen Riston elämästä kului kaapissa kuitenkin vielä yli 20 vuotta. Pelkäsin sitä, että joku tulee iskemään. Kaikkea sellaista, joka oli ollut kiellettyä, Risto muistelee. Silloin oli pakko kertoa asiasta omalle perheelle.

Siihen aikaan asioista vaan ei puhuttu, ei saanut puhua. Yhtä iloista tanssahtelua ei elämä sateenkaaren alla ole ollut kaapista tulon jälkeen. Vielä luvun lopussa, kun Risto käveli käsi kädessä kadulla partnerinsa kanssa, kimppuun syöksyi nuorisojoukko käsissään rikottuja pulloja. Riston mukaan luvulla avoimuus ja rohkeus kehdata olla juuri sitä, mitä on, alkoi selkeästi lisääntyä Suomessa.

Pääkaupungin gay pride -paraatiin on viime vuosina osallistunut 25 — 30 ihmistä ja paraateja on ryhdytty järjestämään myös muualla Suomessa. Jopa piskuisen Kangasniemen paraati Etelä-Savossa keräsi viime kesänä pari sataa osanottajaa. Se, että hyväksytään ja tullaan hyväksytyksi, siitä marsseissa on kyse. Onko vanhainkodeissa ihmisiä ja osaavaa henkilökuntaa, jotka ymmärtävät mistä sateenkaarivanhuudessa on kyse? En toivo mitään erillisiä vanhainkoteja tai palvelutaloja pelkästään homoille tai transihmisille.

Ei niin, että olisimme siellä jossakin eristyksissä vanhoina homoina, joita sitten käytäisiin töllistelemässä. Risto on päättänyt, että pelkkä asian vatvominen ei riitä ja ryhtynyt vanhuspalveluiden kokemuskouluttajaksi Setan Yhdenvertainen vanhuus —projektissa.

Palaute on ollut loistavaa. Yksi palaute oli tosi suora: Suurimmalla osalla Riston ikäluokan homoseksuaaleista tai transsukupuolisista osa siteistä läheisiin, sukulaisiin tai ystäviin on mennyt rikki, hän uskoo. Ne jotka ovat tienneet olevansa homoseksuaaleja, kun se oli vielä rikos tai sairaus, pelkäävät hänen mielestään usein yhä siihen liittyvää leimautumista. Kun sitten edessä on vanhuspalveluiden varaan joutuminen, pitää taas kysyä itseltään, joutuuko tässä vielä uudelleen kaappiin? Sitä alkaa ikään kuin itse tehdä itselleen ohjeita, että toimihan näin tai näin, jospa erilaisuutta ei sitten huomattaisikaan.

Minkälaiseen vanhainkotiin Risto sitten toivoo päätyvänsä? Riston mielestä paras ratkaisu olisi tavallinen palvelulaitos, josta yksi osa voisi olla varattu sateenkaariväestölle.

Ennen haastattelua Risto on ollut pelaamassa minigolfia hiv-positiivisten ystäviensä kanssa. Hän itse sai hiv-tartunnan luvun puolivälissä ja valmistui jo kuolemaan, mutta on yhä hyvissä voimissa lääkityksen ansiosta. Risto on astunut julkisuuteen myös hiv-positiivisuutensa kanssa. Sen hän kertoo tehneensä siksi, että kokee vääriä käsityksiä hivin kanssa elämisestä olevan yhä valtavasti liikkeellä.

Sairauteen liittyvä stigma on silti yhä hyvin vahva. Se leimaa usein myös läheisiä. Heidän mielestään se oli ihan hyvä juttu. Siitä syntyi äärimmäisen vapauttava tunne itselle. Suomessa asuu tällä hetkellä noin 3 hiv-positiiviseksi testattua. Risto kertoo eläneensä sellaisenkin ajan, jolloin hänet sairaalaan joutuessaan eristettiin hivin takia muista. Olin päässyt tavallisten ihmisten pariin paranemaan, se oli ihana tunne.

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksissa on kuitenkin nähty myös takaiskuja, viime aikoina erityisesti Afrikassa. Ankarimmat lakipykälät ovat jyrkkää islamin tulkintaa noudattavissa maissa.

Kuolemantuomio samaa sukupuolta olevien sukupuolisuhteesta on lakikirjoissa kahdeksassa YK: Pakistanissa, Afganistanissa ja Qatarissa kuolemantuomio on kirjattu lakiin, mutta sitä ei tiettävästi käytetä. Viime vuosina jyrkin takaisku seksuaalivähemmistöjen oikeuksissa on nähty Afrikassa. Siirtomaavallan perua useissa Afrikan maissa on lainsäädännössä homoseksuaalisuuden vastaisia pykäliä. Näitä on harvemmin toteutettu käytännössä, mutta monissa maissa vallanpitäjien asenteet ovat viime vuosina koventuneet.

Esimerkiksi Tšadissa ja Nigeriassa on hyväksyttiin viime vuoden aikana lait, joissa homoseksuaalisista suhteista rangaistaan raskailla vankeustuomioilla. Tammikuussa Nigerian silloinen presidentti Goodluck Jonathan hyväksyi lain, joka kieltää homoliitot, samaa sukupuolta olevien rakkaussuhteet ja jäsenyyden homojen oikeuksia ajavissa ryhmissä. Samaa sukupuolta olevien avioliitosta tai siviililiitosta rangaistaisiin jopa 14 vuoden vankeustuomiolla ja 10 vuoden tuomiolla niitä, joiden katsotaan edistäneen homoseksuaalisuutta.

Ugandassa jyrkkä homoseksuaalisuuden vastainen laki kaatui perustuslakituomioistuimessa elokuussa. Kumoamisen peruste oli lakitekninen, ja vireillä on uusi, yhtälailla jyrkkä lakihanke. Afrikassa jyrkkien lakien taustalla voi olla politikointi: Pew Research Centerin vuonna tekemä mielipidekysely siirryt toiseen palveluun paljasti monien afrikkalaisten varsin kielteisen suhtautumisen homoseksuaalisuuteen.

Esimerkiksi Nigeriassa peräti 98 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että yhteiskunnan ei pitäisi hyväksyä homoseksuaalisuutta. Senegalissa, Ghanassa ja Ugandassa vastaava luku oli 96 prosenttia, Keniassa 90 prosenttia ja Etelä-Afrikassakin 60 prosenttia. Viimeaikaisen lakien tiukentamisen taustalla on nähty myös Yhdysvaltain kristilliseen oikeistoon kytkeytyvien järjestöjen harjoittama aktiivinen mielipidevaikuttaminen Afrikassa.

Yhdysvaltain liberaalien ja konservatiivien käymät kulttuurisodat ovat tavallaan levinneet Afrikkaan. Homoseksuaalisuuden rikollistaminen puolestaan lietsoo väkivaltaa. Esimerkiksi Nigeriassa uusi laki näyttää kannustaneen väkivaltaisiin hyökkäyksiin homoja vastaan. Asenteita koventava lainsäädäntö myös vaikeuttaa Aidsin vastaista työtä. Useissa Afrikan valtioissa homoseksuaalisuuden vastaiset lait ovat kuitenkin brittiläisen siirtomaavallan perua.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin selvityksen siirryt toiseen palveluun mukaan yli puolet homoseksuaaliset seksisuhteet kieltävistä laeista maailmalla on jäänteitä brittiläisen siirtomaavallan ajalta.

Vuonna Britannia esitteli siirtomaahansa Intiaan rikoslain, jonka pykälässä säädettiin sukupuoliyhdyntä samaa sukupuolta olevan kanssa rangaistavaksi aina elinikäiseen vankeuteen asti. Tämän pykälän eri versiot levisivät brittiläisen imperiumin eri alueille, ja monissa entisissä siirtomaissa lainsäädäntö on edelleen voimassa. Toisaalta kuva ei ole yhtenäisen synkkä koko Afrikassa.

Samaa sukupuolta olevien suhteet ovat laillisia useimmissa ranskankielisen Afrikan maissa. Etelä-Afrikassa apartheid-hallinnon jälkeinen perustuslaki kieltää seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän. Etelä-Afrikka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot vuonna , viidentenä maana maailmassa.

Uusia kehityskulkuja homoseksuaalisuudesta käytävässä poliittisessa kamppailussa ovat olleet niin sanotut homopropagandalait. Venäjä ja Liettua ovat kansainvälispoliittisesti vastakkaisissa leireissä mutta maita yhdistää lainsäädäntö, joka kieltää homoseksuaalisuuden propagoimisen alaikäisille. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan laki johtaa seksuaalivähemmistöjen syrjintään. Edellä mainitussa Pew-tutkimuslaitoksen kyselyssä vuodelta peräti 74 prosenttia venäläisistä katsoi, että yhteiskunnan ei pitäisi hyväksyä homoseksuaalisuutta.

Monissa entisissä itäblokin maissa asenteisiin vaikuttaa vielä neuvostoaikojen suhtautuminen homoseksuaalisuuteen. Kun bolševikit nousivat Venäjällä valtaan , he kumosivat tsaarinaikaisen homoseksuaalisuuden kieltävän lain, mutta stalinistisen taantumuksen aallossa vuonna homoseksuaalisuus kriminalisoitiin uudelleen.

...

Nykyaikainen yläkoulun seksuaalikasvatus kannustaa itsetuntemukseen, inhimillisyyteen ja rajojen asettamiseen. Jotkut vanhemmat ovat silti takajaloillaan. Henkilöhistorian ei tarvitse olla ikuisesti kuormana, mutta jotkut haluavat jättää itsestään jäljen. Museoalalla pelätään vähemmistöjen historian katoamista.

Huippusuositun Skam-nuortensarjan viimeinen jakso nähdään ensi viikolla. Kumppanin etsintäpäivän eli helluntain kunniaksi otimme rakkausmyytit tarkasteluun. Kulttuurivieras Pirkko Saisio puhuu suoraan tyyliinsä maahanmuutosta, taistolaisuudesta ja homoseksuaalisuudesta. Luulitko, että heteroseksuaalisuus on aina ollut olemassa? Et olisi ainoa - niin normaalina, ikiaikaisena ja muuttumattomana moni meistä sitä pitää.

Se ei kuitenkaan ole totta, vaan heterot ja heteroseksuaalisuus täyttävät parin viikon päästä vuotta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Homoseksuaalisen avioparin pahoinpitely on saanut hollantilaiset miehet toimimaan — käsi kädessä. Nyt en jaksa kirjoittaa kolumnia. Mutta jos minä ensin selitän. Sekä uskonnollisten konservatiivien että seksuaalivähemmistöjen on vaikea hyväksyä Disneyn ensimmäistä avoimesti homoseksuaalia hahmoa.

Helsingin yliopiston tutkijan Jukka Lehtosen mukaan etenkin transnuoret kertovat kokeneensa epäasiallista kohtelua.

Sateenkaaripapit -sivusto on listannut avoimesti homoja vihkiviä pappeja. Nimiä on kertynyt vain kymmenen, joista yksi on porilainen Hannes Tiira. Hän on saanut myös ikäväsävyistä palautetta. Aiemmat tutkimukset osoittavat, että vanhemmat miehet suosivat seksikumppaneina nuoria naisia. Åbo Akademin tutkija on päätynyt osittain päinvastaiseen. Malta on ensimmäisenä Euroopan maana kieltänyt seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnatut niin kutsutut eheytyshoidot.

Suomen ensimmäiseksi naislyyrikoksi tituuleratun Isa Aspin — seksuaalinen suuntautuminen on kiehtonut tutkijoita pitkään. The Helsinki diocese council has joined a growing list of church officials calling on the Lutheran Church to marry and bless all couples who ask for the rites - including same-sex partners.

On Thursday the council issued a statement that challenges the official position of the Synod of Bishops, which says clerics should only officiate at marriages for heterosexual couples. Heteroystävälliseksi julistautumisen syy on ilmeisesti se, että yhdysvaltalainen järjestö lähetti avaruuteen sateenkaarilipun. Yle Tunnuksen käyttöehdot ovat muuttuneet Hyväksyn käyttöehdot Hyväksyn myöhemmin.

Pride-marssit kasvavat samalla kun ydinperheajattelu ja ahtaat sukupuoliodotukset väljentyvät Voit hallita tietojasi ja Ylen lähettämiä viestejä omassa profiilissasi. Uudet käyttöehdot näet täältä. Voit tutustua tietosuojalausekkeeseen tästä.

Kun vanhuusvuodet lähestyvät ja muiden varaan joutuminen on edessä, ikääntyvä homoseksuaalinen tai transsukupuolinen joutuu kysymään vielä kerran kysymyksen "Hyväksytäänkö minut hoitolaitoksessa sellaisena kuin olen? Kauniina alkukesän päivänä Risto istahtaa Turun Ruissalossa puistikon portaille Marjukka Irnin kuvattavaksi. Kuva on tulossa Helsingin Muu-galleriassa avattavaan Kaikki sateenkaaren värit näkyväksi siirryt toiseen palveluun -näyttelyyn.

Risto halusi antaa kasvot ikääntyvälle homoseksuaalille. Hän kertoo tehneensä sen siksi, että toivoo ihmisten tulevan rohkeammin esille pelkojen ja epävarmuuksiensa kanssa. Risto ei ole yksin, siitä hän on varma. Moni ikääntyvä sateenkaariväestöön kuuluva homoseksuaali tai transsukupuolinen miettii, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mitä tapahtuu, kun ei enää pärjää omillaan ja joutuu toisten huolenpidon varaan?

Nyt vuotiaana Risto sanoo itse hyväksyneensä homoseksuaalisuutensa täysin. Se vaan on, eikä siitä parane, koska se ei ole sairaus.

On kuitenkin ollut myös aika, jolloin Risto on ajatellut olevansa täysin yksin: Kun kysyn Ristolta, miltä tuntui, kun huomasi olevansa ainutlaatuinen, Risto kiirehtii korjaamaan: Nuoruudessani homoseksuaalisuus oli niin suuri tabu, ettei siitä voinut puhua.

Silti muutkin huomasivat Riston olevan erilainen, koulussa häntä nimiteltiin tyttöpojaksi. Tukholmassa kohtasin muita homoseksuaaleja ensimmäistä kertaa. Menin sinne heteroystävieni kanssa. Olin niin nuori, etten päässyt esimerkiksi mihinkään ravintolaan sisälle, mutta minulle riitti, kun sain katsella muita kaltaisiani.

Homoseksuaalisuus sen sijaan oli vielä tuolloin rikos. Ajattelin siis olevani täysin sairas. Sitten joskus myöhemmin luin kirjoista, että tämä voikin olla normaalia, se oli tavallaan suuri järkytys.

Homoseksuaalisuus poistui Suomessa rikosluettelosta vuonna ja vasta vuonna se lähti tautiluokituksesta. Homoseksuaalisuus oli poistettu Ruotsissa rikoslaista jo luvulla, mutta vaikka sen myötä kaikista ei homoja ollutkaan tullut, toiminta oli avoimempaa. Ajattelin, että täällä saa olla ihan sitä mitä on. Se oli valtava tunne, Risto muistelee. Tukholmassa vierailun jälkeen Riston elämästä kului kaapissa kuitenkin vielä yli 20 vuotta.

Pelkäsin sitä, että joku tulee iskemään. Kaikkea sellaista, joka oli ollut kiellettyä, Risto muistelee. Silloin oli pakko kertoa asiasta omalle perheelle. Siihen aikaan asioista vaan ei puhuttu, ei saanut puhua. Yhtä iloista tanssahtelua ei elämä sateenkaaren alla ole ollut kaapista tulon jälkeen. Vielä luvun lopussa, kun Risto käveli käsi kädessä kadulla partnerinsa kanssa, kimppuun syöksyi nuorisojoukko käsissään rikottuja pulloja.

Riston mukaan luvulla avoimuus ja rohkeus kehdata olla juuri sitä, mitä on, alkoi selkeästi lisääntyä Suomessa. Pääkaupungin gay pride -paraatiin on viime vuosina osallistunut 25 — 30 ihmistä ja paraateja on ryhdytty järjestämään myös muualla Suomessa. Jopa piskuisen Kangasniemen paraati Etelä-Savossa keräsi viime kesänä pari sataa osanottajaa. Se, että hyväksytään ja tullaan hyväksytyksi, siitä marsseissa on kyse. Onko vanhainkodeissa ihmisiä ja osaavaa henkilökuntaa, jotka ymmärtävät mistä sateenkaarivanhuudessa on kyse?

En toivo mitään erillisiä vanhainkoteja tai palvelutaloja pelkästään homoille tai transihmisille. Ei niin, että olisimme siellä jossakin eristyksissä vanhoina homoina, joita sitten käytäisiin töllistelemässä. Risto on päättänyt, että pelkkä asian vatvominen ei riitä ja ryhtynyt vanhuspalveluiden kokemuskouluttajaksi Setan Yhdenvertainen vanhuus —projektissa. Palaute on ollut loistavaa. Yksi palaute oli tosi suora: Suurimmalla osalla Riston ikäluokan homoseksuaaleista tai transsukupuolisista osa siteistä läheisiin, sukulaisiin tai ystäviin on mennyt rikki, hän uskoo.

Areena4 gay huviopas tampere ravintolat

Hotpojat tampere homo hot pojat

marraskuu TV1 sunnuntaina klo - , uusinta keskiviikkona klo Tämä näkyy selvästi hänen olemuksestaan tv-ohjelmassa ja. kesäkuu Nuoruudessani homoseksuaalisuus oli niin suuri tabu, ettei siitä voinut puhua. korttelia, jossa sijaitsi Helsingin ensimmäinen homoravintola, Gay Gambrini. saaneista valtaosa on saanut sen muusta kuin homoseksistä, Risto sanoo. Lisää sateenkaarivanhuudesta Ylen aamu-tv:ssä ke klo toukokuu Edelleenkin yli kolmannes maailman maista kirjaa samaa sukupuolta olevien seksin rikolliseksi toiminnaksi. Viime vuosina monissa Afrikan.

Nainti homo video karvanen kalu